Novi Sad
29.08.2011.
12:22 > 12:43
"Vodovod" je započeo rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Pašićevoj ulici i u blizini Najlon pijace.
  • ANA

    31.08.2011 14:02
    Nema potrebe velicati nekoga cija dela sve govore,zamenili ste teze.Upravo sam pozelela zdravu konkurenciju,nove investitore i kako kazete nove "strucne sluzbe",fer utamicu,bez podizvidjaca i svega za sta Vi mislite da nije rezultat rada ili da je moje subjektivno misljenje. I da onda budemo u prilici da razmenimo misljenja,a dotle neka svako radi svoj posao,od komentara se ne zivi (sem onih koji ne rade,a placeni su da napadaju one sto rade - ako prestanu sa napadanjem morace i oni poceti da rade ).
  • @ANA - KOMENTAR

    31.08.2011 12:12
    Ko o čemu, Ana o direktoru i preduzeću
    Niko nije rekao da direktor nije dobar, ali...
    Tema je bila da li od tih poslova koje dobije jedan deo izdaje podizvodjacima i zasto? Sta tu rade "stručne" službe investitora, ima li pored tog preduzeća još koje da se zove podobnim? Da li je moguce da je taj (po Vama) najbolji (po meni jedan od boljih) uvek i najjeftiniji?
    Vi na to ne odgovarate, već i dalje veličate direktora i preduzeće, a da ih pri tome niko ne napada (bar ne u tom komentaru na koji se osvrćete).
    I na kraju, taj najbolji direktor i to najbolje preduzeće će biti takvo (bar se nadam) tek onda kada bude zdrave konkurencije na tim poslovima o kojima u ovoj temi govorimo.
  • ANA

    31.08.2011 11:07
    KOMENTAR
    ZELIM I NADAM SE DA CE DIREKTOR GP "GRADITELJ NS" DOZIVETI ZDRAVU KONKURENCIJU JER SAM SIGURNA DA BI TEK TADA DOBIO BAS SVE POSLOVE.UPRAVO OVAJ HAOS NE DOZVOLJAVA DA DO IZRAZAJA DODJE PRE SVEGA NJEGOVA STRUCNOST I ZNANJE, NEVEROVATNA ODANOST POSLU KOJIM SE BAVI I ENERGIJA KOJU ULAZE U SVOJ POSAO,A IZNAD SVEGA NJEGOVA SKROMNOST.ODLICNO SAM UPUCENA U SVE OVO I ZNAM I UZROKE I POZADINU I AKTERE...ALI AKO JE PRAVDE TEK CE DOCI VREME DA SE POCNU U OVOJ ZEMLJI CENITI ISTINSKE VREDNOSTI STO UPRAVO IDE "NA RUKU I OVOM PREDUZECU I NJEGOVOM DIREKTORU.
  • Nenad Clanak

    30.08.2011 15:47
    Vidim da se Geograf posle 3 ipo godine malo uzdigao od obicnog ulicnog razbojnika pa sada angazuje ljude (placa) da ga brane i na stranicama Radia 021. Bravo mali, bice nesto od tebe, samo kasno (ostalo jos par meseci)

    ajde zaradite platu i klikcite crveno
  • Novosadista

    30.08.2011 12:44
    Da li smo razumni
    Pa sve ide kao sto su planirali politicari. Trebaju im pare za letovanje ili zimovanje. Nemojte zabadava da razbijate svoje glavice bit ce onako kako babao odredi. Sve u svemu tuga.
    Bivsi radnik Vodovoda
  • Nsadista

    30.08.2011 11:39
    Vodovod in NS neupućenima
    Izvinjavam se Rodersu i ostalima. Zaista nije bila investicija od 500.ooo eura već je bila investicija od 550.000 eura! :D :P
    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Vodovod-Nova-kola-smanjuju-troskove.html
    A i nisu svi transportni, ima i limuzina. Vidi se na fotki gorepostavljenog linka.
    +za mog druga Anonimusa još nepravilnosti u Vodovodu:
    U svim novim zgradama u NS je problem pravrovremeno priključivanje na vodu. Uglavnom prođe par godina dok se ne uspostavi plaćanje potrošene vode preko računa. Po zakonu o obligacijama (znam jer mi je žena pravnik) vodovod ne sme da potražuje dugovanja starija od godinu dana. Vodovod ladno iskulira taj zakon i potražuje za 3-4 godine unazad. I to po trenutnim cenama, a ne po tadašnjim starim (ZNATNO NIŽIM) cenama. Ako ne želiš da platiš ono što je starije od 1 godine (što po zakonu imaš pravo), oni prete da će da te isključe/tuže. Pravna država nema šta :P
  • upuceni

    30.08.2011 07:58
    cinjenica
    Bjelajca kontrolise Rodni i ekipa oko njega e ne Liga zato neupuceni i zlonamerni Shut up vise!
  • RODERS

    30.08.2011 07:48
    NISU GOLFOVI 4 NEGO POLO VAN,NIJE 500.000 NEGO NEGO MANJE NA LIZING 4 GODINE,NIJE PROŠIREN VOZNI PARK NEGO SMANJEN SA 105 NA 44 I UNIFOFMISAN U JEDNU VRSTU VOZILA.TIPIČAN PRIMER DOZVOLJAVANJA DA SE OBJAVLJUJU LAŽI KOJE SE MOGU LAKO PROVERITI ALI BITNO JE STO POMPEZNIJE I STO VISE PLJUVANJA.SAD VAM I CISTACICE IZ VODOVODA SMETAJU.STA SE DESAVA U MASI PRIVTIZOVANIH FIRMI KOJE SU PRIVATIZOVANE NA KRAJNJE ''POŠTEN'' NAČIN TO VAS NIJE BRIGA,VEC PLJUJ PO VIK PA DA SE UDOMIMO TAMO I NASTAVIMO GDE SMO STALI.ŠTO NISTE PLJUVALI KAD JE NE TAKO DAVNO CEO VOZNI PARK KORIŠTEN U PRIVATNE SVRHE ZA VIKENDE,GODIŠNJE ODMORE ITD.ILI STE VI BILI TI KOJI SU IH KORISTILI?
  • Lopovi

    30.08.2011 07:09
    Građani ovčice
    Liga je jako skupa demokratama pa ćute na njene krađe u svim JKP preduzećima.Što je najgore grad im daje NAŠE BUDŽETCKE PARE navodno za investicije a ljigaši preko svojih nameštanih upravnih odbora troše na takve gluposti da se poštenom radniku povraća, i to naravno bez ikakve kontrole.BITNO JE DA U KAMENICI RADI JEDAN APARAT ZA ZRAČENJE A MESEČNO IH UKRADU PREKO JKPREDUZEĆA NAJMANJE 5. Niko o tome nevodi računa iako Pavličić I Pajtić izjavljuju kako njhovim sugrađanima nesme ništa da fali.
  • JO

    30.08.2011 06:10
    Bla Bla
    Pa evo ja tvrdim da je svaki ama baš svaki tender ili bilo koji gradjevinski posao u poslednjih 15 godina namešten i da su oprane pare za 3 žeželjeva mosta.O kvalitetu da i ne pišem o propadnutim putevima,trotoarima,o rupama koje se pojavljuju ispod asfalta,5 dana da pišem o " kvalitetnim " tenderima.I umesto da vijaju nenaplaćene kifle i kisele vode ovde su mogli milijarde da naplate.Što se tiče hvalospeva za porodice radnika i toplom obrok pa dajte i meni par poslića od par milijardi i videćete koji sam ja dobrotvor.Nijedan branioc lika i dela dotične firme i javnih preduzeća nije napisao šta znači stavka " dodatni radovi i nepredvidjeni troškovi "pa uvek na kraju od najeftinije ispadneš najskuplji.Evo neka 021 skupi dokumentaciju za 10 godina i na svim tenderima imate tu stavku koja bude 10-30% od cene tendera.E tu se peru pare manite se demagogije o najpovoljnijoj ceni i tako se dobijaju poslovi
  • ZoranNS

    30.08.2011 05:56
    Svi su u pravu
    Da javna preduzeća treba prodrmati u to više niko ne sumnja, nefikasni, glomazni, imaju monopol, dobro su opremljeni od društvenih para a ne zato što su ulagali u svoj razvoj. Treba ih soloboditi političke "hladovine". Ali su u pravu i oni (i ja isto mislim, mada sam od prvog dana poštovalac 021) da se nešto menjalo u koncepciji. Naslove članaka o "naciljanoj meti" sriču tako provokativno da običan, neobavešten ili poluobavešten građanin može samo da "pljuje" po izabranoj "meti".
  • @Anonimus - 22:02 • 29.08.201

    30.08.2011 00:33
    Da
    Proveravali smo ovih dana.
    Sto pitate?
    Instalacije su ispravne, a voda zuta.
    Mozete li nam objasniti zasto se to desava?
  • @Anonimus - Novosadjanin (R)

    30.08.2011 00:27
    Ubedi nas iz prve
    Zaista ne znam zasto stalno toliko mrznje i obmana javnosti a na racun JKP ViK od strane R021! Iako bi o tome vi koji cuvate ugled tog preduzeca konacno vec trebali da imate formiran stav.
    Pomislili smo da li je moguce da mozda Graditelj jedini ispunjava uslove i jedini ima mogucnosti da ispostuje specifikacije. Ali, nismo mogli da sebi objasnimo koje su to specifikacije i koji su to uslovi koje SAMO Graditelj moze da ispuni?! I zasto je jedini!!?
    To nam pokusajte objasniti. Mozda u tu Vasu ISTINU i poverujemo. U medjuvremenu pokusajte nam objasniti da li bi te iste poslove mogla uraditi i neka druga firma, ecimo ona sto je proletos radila tamo oko Limanske pijace i upravne zgrade Toplane, pa ona na Telepu ili neka treca, cetvrta...? Ako u tome uspete onda bi mogli da zaboravimo vasu spremacicu i vekne hleba. A i inace, pre nje (spremacice) vise nas zanimaju neke druge "dame" u tom preduzecu. Nadam se da necete tvrditi da su i jedine.
  • Nsadista

    30.08.2011 00:09
    LSV Vodovod
    Zanima me samo koliki je kajmak Članak dobio za ove nameštene tendere.
    +Anonimus: 1. Ne proveravam cevi u zgradi jer je zgrada stara par godina (ispod 5) :P
    ++oćeš još u vezi Vodovoda? Mogu ja do sutra, evo: svi znamo koji je deficit sa parama u NS, koji su proseci plata međ običnim narodom, pošto su nove patike i slično.
    I tu onda dođe Vodovod koji i pored svog postojećeg voznog parka uloži 500.000 eura ili približno 50.000.000 naših dinara
    (pazi NAŠŠIH!!!! Vojvođanskih, ne BEOGRADSKIH! )
    :P
    da modernizuje vozni park. On pazari nove Golf VI. Zašto Golfovi? Evo ja imam UPOLA jeftiniji nov! auto koji je prešao 45.000km i u savršenom je stanju? Zbog koga i za čega se Vodovod *urči pa se pokazuje sa novim Golfovima kada je mogao 50% da uštedi? Nisam završio M.I.T. i nisam Nikola Tesla pa sam sam skontao kako je mogao jeftinije da prođe.
  • @ANA - KOMENTAR

    30.08.2011 00:05
    Preteraste ga
    Jeste, Ana, normalno da posao dobije najbolji, pa makar uvek bio najbolji.
    Ta firma jeste dobra (za nase prilike), Ljupko jeste preduzimljiv covek i hoce korektno da uradi. To znam i to mogu da napisem jer je to tako. Konacno, Ljupko je na tom sistemu i iznikao i to sasvim sigurno postuje. Ali.
    Nemojte nam reci da od tih poslova koje dobije taj najbolji on ne daje neke poslove podizvodjacima!? Zasto? Sta tu radi taj veliki investitor koji u postupku javne nabavke ima vise podobnih izvodjaca? Da li je moguce da je taj po Vama najbolji uvek i najjeftiniji? Ili je tu u pitanju i nesto drugo? Za razliku od ostalih, necu tvrditi da se radi o pranju para nego o inertnoj masi koja prima platu u tom preduzecu, koja bi trebalo da se brine o tim poslovima, kojima je najlakse kad to sto treba uraditi daju tom najboljem, jer on to zna i on to hoce.
    I na kraju, da li bi taj najbolji bio zaista takav kakvog ga predstavljate, ili jos bolji kada bi imao zdravu konkurenciju?
  • 29.08.2011 22:17
    @Homer
    Potpuno razumem tvoj opravdani gnev prema 021 koji bezocno napada ono sto je najbolje u Novom Sadu - politicare. Dok se ovi vredni pregaoci, izabrani od strane naroda, u znoju lica svog, ne stedeci sebe trude da svima nama obezbede bolje sutra, 021 pokusava da ovakvim prizemnim clancima poljulja ugled tih moralnih gromada.
    ccc
  • 29.08.2011 20:02
    Gospodo sa žutim vodama, kada ste poslednji put proveravali instalacije u svojoj zgradi?
  • NOVI SAD RADI

    29.08.2011 19:49
    ns GRADITELJ GRADI
    Ma oni jedini znaju da grade. Ne može svako da postavlja cevi, nauka je to.

    A ŠTA JE SA DEVOJČICOM KOJU SU MALTRETIRALI KONTROLORI GSP? DA LI SU KRIVI ILI NISU?
  • 29.08.2011 19:35
    Ovi sto stalno kritikuju bi se rado uvalili u neko JP... ne znam da li bi i onda tako kritikovali
  • Homer

    29.08.2011 19:32
    ...
    Dobro neko rece stvarno ste postali degutantni sa vodovodom... da vam nisu javna preduzeca uskratila apanazu koju su placala godinama u prosloj vlasti pa se sad svetite... zasto o tome malo nesto ne napisete ;) nema vise suske u dzep pa Radio 021 odma osuo paljbu. Neka i to znaju oni koji citaju tekstove ovde. A ovi iz misijih rupa sto ostavljaju ovde komentare kako se krade i kako bi ih sve trebalo potrpati u zatvor neka pre svega pronadju/iscackaju iz kontejnera svoj zivot, pa neka ga zive malo za promenu a ne da ovde frustrirani lupetaju gluposti jer nemaju veze s' vezom. Aj malo za promenu proverite cinjenice pre nego sto ovde nesto napisete a ne da slepo verujete bas svemu sto se ovde slaze... pardon napise.
  • Ivana

    29.08.2011 17:10
    Resenje
    Treba uvesti kaznu od 5 godina zatvora za svaki dokazano namesten tender i direktoru i clanovima tenderske komisije i direktoru firme koja je dobila posao ...i nece vise biti ovih stvari!
  • ns

    29.08.2011 16:15
    @graditelj
    I ?
    Vazno je da posao cveta.
    Geograf je ko ambrozija-neunistiv.
    Liga je to bratac.
    Di su nasi/vasi novci?
    Kostunice,Kostunice dr Vojislave,sto no reko Canak.
  • aha

    29.08.2011 15:34
    Vidim, potresli su se grdno, i vodovod i graditelj i drzava i njene razne institucije... Ima li ovo obavestavanje neku svrhu, osim one ocigledne - da nervira posten svet? Mislim, ako se nista ne menja, meni je bilo lakse dok nisam svaki dan citala o ovome.
  • Radnik

    29.08.2011 15:19
    Džaba ste krečili
    Pa šta ste mislili ko će da radi nego Graditelj,najbolji su za Rodnija i Bjelajca.Ovo već postaje melodrama u vezi Vodovoda,najbolje bi bilo da više ne pišete o ovom JKP,jer postajete i vi smešni.Previše ste pisali , ali džaba vam to.Revizori prošli,kazali svoje , a oni po starom ma svaka im čast trba ih nagraditi....Kakvi smo tako nam i treba ,živela demokradija.
  • ne znam vise ni sam

    29.08.2011 14:45
    Kad si kupim "mali" pasat cc, aj ca cu letit s` njim!!
  • Deleteboy

    29.08.2011 13:53
    ma pustite Geografa na miru. Vidite da ne ume namestiti tender i nemojte mu sada razbijati koncepciju kada ga je krenulo. Jos samo 6 meseci... pa ce u novom mandatu raditi cisto, dok ne obrne prvi milion (posle je lako)
  • ANA

    29.08.2011 13:45
    KOMENTAR
    ZAR NIJE NORMALNO DA POSAO DOBIJE NAJBOLJI PONUDJAC,PA MAKAR,AKO JE UVEK NAJBOLJI,SVAKI PUT BIO ISTI.TO SAMO KOD NAS NIJE NORMALNO,JER SE USPEH ZASNOVAN ISKLJUCIVO RADOM (NA CELU SA DIREKTOROM KOJI DAJE LICNI PRIMER KAKO TREBA RADITI DA BI USPEO)NE PRASTA.KAKO BI ONDA OPRAVDALI SVOJ "USPEH" ONI KOJI NE RADE VEC ZIVE NA TERET RADIKA I DRZAVE,A NAJBOGATIJI SU U OVOJ NAPACENOJ ZEMLJI.NJIMA TREBA POSLATI INSPEKCIJU ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL,A KAMO SRECE DA IMA U NOVOM SADU JOS KOJI "GRADITELJ NS" KOJI HRANI 1000 DUSA BEZ MINUTA KASNJENJA PLATA,SA PLACENIM TOPLIM OBROKOM,PUTNIM TROSKOVIMA,SA POMOCI SVAKOM RADNIKU U BILO KOJEM MOMENTU.......DOLAZILA BI EVROPA U NOVI SAD DA SE DIVI I ZAVIDI I UCI .
  • 29.08.2011 13:36
    Novosadjanin (R)
    Zasto stalno toliko mrznje i obmana javnosti a na racun JKP ViK od strane R021? Da li ste pomislili da mozda Graditelj jedini ispunjava uslove i jedini ima mogucnosti da ispostuje specifikacije (sto je i ISTINA)? Samo drvlje i kamenje i samo pljujete i samo sve negativno za vodovod. Da li je moguce da ne postoji niti jedna jedina i najmanja pozitivna stvar u novosadskom vodovodu? Da li ovakve bljuvotine i neistine pisete zbog necije sujete? Ovo je tipican primer NEOBJEKTIVNOG NOVINARSTVA gde R021 tendenciozno objavljuje i najmanje pa i one beznacajne detalje iz poslovanja JKP ViK sa naravno negativnom konotaciom. Dosadili ste i bogu i narodu. Dosta vise! Sledece sto ocekujem ovde da procitam je kako je spremacica u vodovodu vidjena u patikama od 3000 din. kako izlazi iz novog yuga i ulazi u skupu pekaru i kupuje cak 2 vekne hleba... ajde malo stvarno ste vec smesni, toliko je providno da su vam tekstovi placeni da je vec zalosno.
  • Stop novosadskim mutivodama!

    29.08.2011 13:19
    Nećemo najskuplju i najžuću vodu.
    Rade li nadležne institucije u ovoj zemlji išta?
    Ovo više nije ni nenormalno ovo je kao u nekoj komediji, paralelnom svetu, nemamo komentar!!!

    Pridružite se našoj grupi na fejsbuku

    http://www.facebook.com/pages/Stop-novosadskim-mutivodama-Ne%C4%87emo-najskuplju-i-naj%C5%BEu%C4%87u-vodu/131879503549852#!/pages/Stop-novosadskim-mutivodama-Ne%C4%87emo-najskuplju-i-naj%C5%BEu%C4%87u-vodu/131879503549852?sk=info
  • Georg

    29.08.2011 13:19
    Ne vredi!
    U celoj se zemlji nakotila lopovska đubrad.
  • Mrak

    29.08.2011 13:15
    Pa to i vrapci znaju da će Graditelj "graditi" sve do izbora. Treba para za kampanju a odakle nego iz JKP.
  • Slabo se to radi

    29.08.2011 12:57
    U ulici Kosovskoj ta gospoda jos nisu zavrsila radove, nista nije zakrpljeno, pesak, prasina, promenjena trasa autobusa br.11, rupe, sljunak,
    iako je trebalo da zavrse do 30.7.2011.
    Dodjite, snimite malo ulicu na sta lici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna